Ebbas dagbok

Alla inlägg den 7 maj 2011

Av Ebba Eriksson - 7 maj 2011 10:55

Måste få ta och berömma mig själv. 

Igår var vi fullsatt, igen. Så vi förberedde oss på en galen kväll, igen. Det var jag, Emanuel (ny kille) och Simona som jobbade i servisen. Och jag blev delligerad av Elena att agera boss under kvällen. Emanuel och Simona var servitörer medan jag skulle hålla ordning i restaurangen, ta ordrar, se till att allt flöt på som det skulle, lösa problem om de uppkom och beordra Emanuel och Simona vad de skulle göra. Det var riktigt skoj (maktglen? nej nej!). Det var kul att komma från sina vanliga arbetsuppgifter och istället fokusera på att allt flöt på. Och vilket flyt! Trots en fullsatt restaurang var det inget kaos. Alla fick sin mat. Ingen behövde vänta. Ytters få missar från köket och alla verkade nöjda och glada. Simona sa att hon tyckte att den var ovanligt lugnt och sansat för att vara en fredagkväll med 70 gäster, så jag skötte mig visst bra. Det här med organisation och problemlösning är visst lite av min grej. 


Jag var så nervös i början av veckan över hur det skulle gå eftersom jag skulle ta över ansvaret efter Isra som är ledig. Det är inte bara det att ha ansvaret själv över beställningar, viner, prata en hel massa spanska, se vart folk ska sitta, komminikationen till köket, det är också det att utan Isra har jag ingen att riktigt be om råd och hjälp. På kvällarna har jag Gigi, men på dagarna får jag hitta mina egna små lösningar på problemen. 

Det har gått otroligt bra den här veckan. Alla problem som har kommit i min väg har jag lyckats bemästra. Trots bittergubben Christian i köket är jag otroligt stolt över mig själv! 

Presentation


Den här bloggen bjuder på ett fartfyllt studentliv kryddat med entreprenörskap och givande utmaningar.

Gästboken

Senaste inläggen

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Följ min blogg!

bloglovin

Besöksstatistik

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

4 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards