Ebbas dagbok

Alla inlägg under mars 2013

Av Ebba Eriksson - 13 mars 2013 16:32

Så här kan det se ut när Ebba har köpstopp på mat och istället skafferi-rensar:

Fisk-och grönsaksgryta med inspiration av paella!

Smörstekt torsk med broccoli, lök, ärtor, majs och körsbärstomater i en sås smaksatt med saffran. Serverat med ris! Smarrigt värre! :))

Av Ebba Eriksson - 12 mars 2013 20:31

Idag har varit en stormig dag. Hård och kall vind. Storm ute. Storm i mig. Känner mig förvirrad och oviss. Frågan som jag så ofta ställer mig. Som jag enkelt borde ha svar på, men som  många gånger förblir obesvarad. Vad vill jag? Vad vill jag egentligen?


Sover på saken. Det fungerar ibland. Hoppas att ibland är nu. 

Av Ebba Eriksson - 11 mars 2013 21:24

Vad kommer jag ta med mig från den här dagen? Egentligen. Idag var en sån där vanlig dag. En dag utan äventyr. Inga utmaningar. Inget nytt som jag aldrig upplevt förut. Jag frågar mig. Kommer jag att minnas den här dagen? Om en vecka. Om tre månader. Om sju år. Antagligen inte. Och det är väl kanske lite synd. Att en dag går. Tjugofyra timmar av mitt liv utan att jag kommer kunna se tillbaka på denna dag. Minnas. En dag som alla andra. Flyter ihop med andra. Hur ska jag kunna blicka tillbaka? Blicka tillbaka till måndagen den elfte mars tvåtusentretton? 


Fast är det inte det som är lite av tjusningen också? Att ha genomgått en dag helt utan hinder. En skön dag. Helt frisk. Ibland kan jag försöka sätta saker i perspektiv. Kanske kommer det en dag. En dag då allt känns jobbigt. En dag då något har förändrats till det sämre. En sådan dag kommer jag vilja blicka tillbaka till just den här dagen. Minnas hur skönt det var att bara ha det bra. En helt omärkvärdig dag. 


Så en dag som kan kännas trist och tråkig och som inte har utvecklat mig i speciellt stora mängder kan med ett annat perspektiv bli en alldeles alldeles underbar dag. En dag med föreläsning, plugg och träning. Tillsammans med härliga människor. Med perspektiv och tacksamhet kan den dagen som vid första anblicken verkar intetsägande upskattas oerhört mycket. 

 

Av Ebba Eriksson - 11 mars 2013 12:30

Välkommen nya veckan. Vad bjuder du på för utmaningar den här gången?

Av Ebba Eriksson - 9 mars 2013 23:29

Nä, jag är inte bitter. Sitta hemma en lördagkväll medan ALLA ANDRA är på fest. Återsparks-fest. Hela dagen har de kalasat. Nä, jag är inte bitter.

Jag har det bra. Jätte bra. Mega bra...

Ikväll har jag myst i mitt rum.
Ikväll har jag sett film så att tårarna kom. Såg "jag saknar dej". Hög gråt-faktor på den!
Ikväll har jag sett Mello. Var väl helt ok. Gina är grym. Synd att det inte gick att rösta på henne.
Ikväll har jag gjort en dokumentation över de 32 olika tesilar som går att köpa i sju butiker i Umeå. Bilder, priser och kommentarer. Jamensåatt... vad annars göra en lördag liksom? :)

Imorgon är det jobb. Så. Tack och godnatt.

Av Ebba Eriksson - 9 mars 2013 06:43

Time to work. Happy Saturday.

Av Ebba Eriksson - 8 mars 2013 22:47

Om någon undrar hur det går med mitt mat-köpstop som jag utmanade mig med för mars månad så kan jag meddela att det går bra. Har ätit matlådor hela veckan. Handlade idag, för en av bonuscheckarna jag har. Lite mjölk, ägg och fil. Jag kommer nog klara mig ett tag till på att äta ur mig i skafferi och frys.

Ikväll slängde jag ihop en av mina favvo snabbt-enkelt-och-gott-maträtter nämligen tonfiskröra i tortillabröd. Ingredienserna är tonfisk i olja, majs, rödlök, creamfraish, lite sallad och tortillabröd. Mums!

Av Ebba Eriksson - 8 mars 2013 15:26

Dugga skriven. Milen sprungen. Tänker nog inte göra så mycket mer idag :)

Happy Friday!

Presentation


Den här bloggen bjuder på ett fartfyllt studentliv kryddat med entreprenörskap och givande utmaningar.

Gästboken

Senaste inläggen

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Följ min blogg!

bloglovin

Besöksstatistik

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

4 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards