Ebbas dagbok

Alla inlägg under september 2010

Av Ebba Eriksson - 11 september 2010 16:26

Hej!

Idag är det lördag och första veckan på barskolan är avklarad. Det har varit en spännande vecka och jag har lärt mig väldigt mycket nytt. Några av drinkarna vi har lärt oss är Highball, Bloody Mary, Dirty Mother, Cuba Libre, Old Fashion, Rusty Nail m.fl Vi har fått stå i barnen en hel del. Vi är tre åt gången som får stå där och så får vi beställningar som vi ska göra. Jag har en tendens att få blackout när jag ställer mig där uppe. Jag kan alla drinkar när jag sitter och tittar på, men när jag väl står där så finns de inte där. Jag hoppas att de dumheterna snart ska försvinna.

.

I onsdags storhandlade jag så att jag ska kunna äta lite billigare här hemma och inte behöva gå ut och äta varje dag. På kvällen gjorde jag och Bella omelett och drack lite vin till. Sedan satt vi och snackade och jag pluggade lite och Bella skrev listor. Den damen alltså, hon skrev en lista över listor hon skulle skriva… 

.

På torsdagseftermiddag följde jag med Emma för att handla en klänning som hon ska ha på bröllopet hon ska på nu när hon åker hem till England. Vi sprang runt i en massa affärer. Vet ni hur mycket snyggt det finns här?! Jag måste börja tjäna pengar så att jag kan shoppa! Vi hittade en fin klänning åt henne som blir perfekt för bröllopet!  Senare på kvällen gick vi på konsert. Det var några av Bellas vänner som spelade. Det var jag, Bella, Emma, Alex, Dave och Rebecka som var dit. Jag tyckte väldigt mycket om musiken de spelade. Det var ett band med ca sex personer och de spelade gitarr, trummor, trumpet, saxofon, dj-mixer. Vi dansade och dansade! Efter det drog vi på efterfest och efter det drog vi ner till hamnen där människor satt och hängde tillsammans. De spelade, sjöng, dansade och satt och snackade med allt och alla. Det var en mycket trevlig natt och vi kom inte i säng fören sent på småtimmarna.

.

Skoldagen i fredags var riktigt skön. Vi var på stranden hela dagen och övade Flairing. Flairing är när man gör konster med flaskorna. Man kastar, snurrar, fångar och gör en massa häftiga trix. Det kom en flairing-instruktör som var helt galet duktig! Man bara stod och gapade när han kastade runt sina flaskor. Det är verkligen svårt i början men det är kul när man känner att man börjar få ordning på det. Man lär sig ganska snabbt och jag kan redan en hel del coola kast! Snacka om vilka party trick jag kommer kunna!

.

Oj vad vi alla brände oss efter en heldag på stranden. Jag känner fortfarande att det ömmar lite även fast jag inte är röd längre. Efter timmarna på stranden gick jag hem och tog en siesta. På kvällen gick jag till Barcalonetta för att laga mat tillsammans med de andra bartendertjejerna. Vi lagade tacos. Mums! Vi drack Sangria och fixade oss för att göra Barcelona osäkert. Vi åkte till en förfest som de från den andra bertendergruppen hade hemma hos sig. Där snackade vi och drack ännu mera Sangria. Därefter tog vi en taxi bort till en nattklubb. Vi var uppsatta på deras lista och när vi kom in fick vi först en gratis cocktail sedan fick vi ett vip-bord och där bjöd de oss på Cava. Kändes lyxigt!  Vi dansade natten lång. Det var kul att bekanta sig med människorna i den andra gruppen. De läser på engelska eftersom det är folk från Ryssland, Finnland och Danmark. De är jättehärliga människor.

.

Oj, oj, det känns som om jag bara rabblar upp en massa osammanhängande saker här. Jag hoppas det går att förstå. Igår åkte Emma hem till England. Hon blir borta en vecka, sen kommer hon tillbaka i 4 dagar innan hon drar vidare för att resa runt i södra Spanien. Det känns tråkigt att hon inte ska bo här mer. Vi har haft så mycket skoj ihop sen jag kom hit. Hon har visat mig runt här i staden och lärt mig en massa bra saker. 

.

Idag har jag sovit länge. Jag börjar bli less på att sova på en luftmadrass nu. På onsdag ska de tydligen komma och göra sista saneringen och efter de få vi möbler. Åå jag vill ha en säng! Resten av dagen tänkte jag att jag skulle ta mig i kragen och plugga lite. Får se om jag går och lägger mig i parken och pluggar in lite drinkar och övar lite flairing. 

Här kommer lite blandade bilder från veckan. Bartenderskola och utgång. 

                  

Av Ebba Eriksson - 11 september 2010 16:15

Ännu en dag på barskolan idag. Det var roligt, men väldigt svårt idag tycker jag. Det var mycket nya saker som vi snabbt skulle ta in. Vi fick stå en hel del i baren och blanda till flera olika drinkar. Jag känner att jag verkligen behöver öva mera och plugga in alla de drinkar som vi fått lära oss idag. Det är mycket på en gång. Olika glas. Shaka, röra, bygga eller blenda? En massa olika spritsorter och smaksättningar. Komma ihåg sugrör, servett, drinkpinne och garneringen. Men det är kul!

.

Igår var det fotbollskväll igen. Heja Sverige! Tittade väldigt lite på matchen igår, det blev mest en massa snack med härliga människor. Vi hade en mycket trevlig kväll!  

.

Idag tänkte jag att jag skulle ta och gå ner på stranden, men jag vet inte om jag kanske ska ta mitt förnuft till fånga och gå och handla mat och sen stanna hemma och plugga. Jag kan ju plugga på stranden också, men det blir liksom inte samma sak. Ja, jag ska nog ta och vara lite smart och läsa in allt som vi ska ha lärt oss.

2 bilder från fotbollskvällen. 

1.Rebecka och Bella. 

2.Dave och Alex

    

Av Ebba Eriksson - 11 september 2010 16:12

Nu har jag skaffat mig ett spanskt telefonnummer.


(+36) 633 602 731


Så om ni vill nå mig är det bara att ringa! 

Av Ebba Eriksson - 7 september 2010 17:29

Hej hej! 


Jag sitter nu på en te-och shishabar alldeles bakom hörnet där vi bor. Har försökt blogga i flera timmar men överallt där jag har varit har Internet inte velat sammarbeta och nu kom jag på att jag glömt min kamera uppe i lägenheten och jag vägrar springa och hämta den så det här kommer bli ett inlägg utan bilder- vilket jag inte tycker är så kul, men bilderna kommer! Kanske imorgon...

.

Igår var första dagen på barskolan. Jag var aningen nervös över vad det skulle vara och vilka människor som skulle vara där, men som så många andra gånger så är min oro helt i onödan. Det var mycket trevligt folk där: 1 kille och resten tjejer. Läraren är jättebra, väldigt entusiastisk och engagerande. Vi håller till i en riktig bar, så man får verkligen rätta känslan. 

.

Ärligt talat har jag funderat en hel del på det här med mig och bartender. Jag tycker om att vara hälsosam och leva sunt och det här är inte direkt inom det området. Jag tycker egentligen inte om fulla odrägliga människor (vem gör det?). Jag har egentligen mer kul då jag går ut på dans och är helt nykter än när jag går ut och festa (även om det är fantastiskt roligt också).  Det jag tycker är kul med bartenderyrket är tempot och att få arbeta effektiv, smidig och snyggt. Även att vara kreativ och skapa läckra drinkar. Jag är väldigt kluven, är jag på rätt ställe eller hör jag inte in här? Ok, slutgrublat om det. Nu är jag där jag är så nu är det bara att satsa!!

Skoldagen igår var mest bara information och så fick vi en drinkbok och annat material. Efter det gick jag och 2 av tjejerna ner på stranden tillsammans. Det var varmt och skönt, en härlig eftermiddag att spendera på stranden. 

.

På kvällen gick 7 av oss ut. Vi gick till en klubb som heter Shokko som ligger bredvid Opium. Om man kom dit innan klockan 00.30 var det gratis Champagne - så mycket man ville! Galet! Jag han dock bara med att få ett glas, men det blev en del shots och drinkar i baren (som jag inte betalade för själv..;P ). Vi dansade och partade långt in på natten. De andra tjejerna bor i Barcaloneta som ligger nere vid stranden. Eftersom det är en bit hem till mig därifrån så sov jag kvar hos flickorna och cyklade hem på morgonen. - Något tungt att masa sig upp efter 3 timmars sömn. 

.

Jag var dock inte så trött som jag trodde att jag skulle vara idag. Det var roligt på barskolan. Vi fick en massa basinformation om verktyg och spritsorter. Sedan var det dags att ta våra första steg bakom bardisken. Det var väldigt kul. Vi fick träna på att hälla upp shots på fri hand (alltså utan mätglas). Riktigt coolt och jag kände att jag fick in snittsen- fast jag spillde ut mycket vatten också.... Vi kommer få lära oss så mycket roliga saker. På fredag ska vi till stranden och lära oss flaring (då man jonglerar med flaskor). 

.

Ikväll spelar Sverige igen och vi ska till baren Rubi för att titta på matchen, dricka svenska drinkar och träffa härliga människor. Jag har lurat dit några tjejer från barskolan också. Blir nog en trevlig kväll! 


   Blev en gammal bild i alla fall. Stranden och havet nere i Barcaloneta. 

Den häftiga byggnaden är ett hotell och högst upp finns en riktigt cool bar - tänk att få jobba där...

Av Ebba Eriksson - 4 september 2010 18:00

Efter att jag hade Skypat lite igår gick jag hem till lägenheten för att finna att det inte var någon där, så jag gick till biblioteket för att se om jag kanske kunde hitta Emma där och det gjorde jag! Vi satt där och pluggade lite spanska, tittade på folket och snackade.

.

Det är otroligt varmt här. 32 grader! Helt otroligt.

.

Jag, Emma och Bella gick och åt på en Indisk restaurang på kvällen. Det var jättegott och vi hade så himla trevligt. Vi satt där till typ 23 sedan gick jag och Emma hem till lägenheten för att fixa oss inför vår utekväll. Vi duschade och blandade lite drinkar. Vid midnatt mötte vi Julia och Linnea på en bar och vi tog en varsin drink och satt och snackade med dem. Efter det drog vi vidare till en nattklubb som heter Apolo. Det var mycket folk där och vi dansade till 4 på morgonen. Det är helt galet vilken skillnad det är på nattlivet i Sverige och här. Här går vi till nattklubben vid den tiden då klubbarna stänger i Sverige.

.

Apolo var en ganska bra klubb. Inte riktigt lika bra musik som det var på Opium som vi var till i torsdags, men helt ok. 

    

    

Av Ebba Eriksson - 4 september 2010 14:25

Sitter på ett café och bloggar. Har också Skypat en del. Ååå vad härligt det är att prata med folket där hemma! I USA kunde jag prata på Skype nästan varje dag, här kan jag inte det. Det är både bra och dåligt. Det var i alla fall fantastiskt kul att höra dem igen. Jag hoppas fler kan skaffa Skype så att jag kan prata med er! 

.

På något konstigt vis var min bild upp-och-ner på Skype. Jag har ingen aning om varför men det kändes ganska fånigt. Vet ni hur man ändrar så att den blir rättvänd? Jag har INTE mixtrat med några inställningar. 

.

Klockan är halv tre. Jag vet inte riktigt vad som händer resten av dagen. Titta i lite affärer kanske, eller plugga spanska... Ikväll ska vi i alla fall ut och festa. Vi ska visst till någon klubb. Ska bli roligt! 

.

Ciao! 

Av Ebba Eriksson - 3 september 2010 23:30

Igår satt vi på en bar här i Barca, åt fläskpannkaka med lingonsylt, drack Norrlandsguld och Ragnar och tittade på Sverige-Ungern. Det var otroligt kul! 

Vilken stämning! Det är så roligt att titta på fotboll på en bar sådär, det blir en helt annan grej än att sitta hemma i soffan och följa matchen (inte för att jag brukar göra det så ofta..). Jag träffade så många härliga och glada människor! 

.

Det var Mattias som dragit igång det svenska fotbollskvällen och han hade verkligen lyckats bra. Det kom mycket folk, både svenskar, spanjorer och ungrare (samt vår Engelsman Emma;) ). Så himla roligt - nästa match är på tisdag!-

-HEJA SVERIGE!-

                       

Av Ebba Eriksson - 3 september 2010 19:45

Jag och Emma tog oss ner på stranden för att ligga där och sova lite. Det var mycket folk och en otroligt varm dag. Helt fantastiskt. Jag passade på att plugga lite spanska glosor -Hjälp vad jag måste bli bättre på spanska! 

.

Det är riktigt bra att jag har Emma här. Hon visar mig runt och lär mig en massa saker. Hon slutade jobba för bara en vecka sen för att hon snart ska tillbaka till England. Hon jobbade på en bar tidigare. Vi har hittat på en massa saker det här veckan medan de andra brudarna jobbar. 

     Varmt och skönt! 

Presentation


Den här bloggen bjuder på ett fartfyllt studentliv kryddat med entreprenörskap och givande utmaningar.

Gästboken

Senaste inläggen

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Följ min blogg!

bloglovin

Besöksstatistik

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

4 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards