Ebbas dagbok

Alla inlägg den 21 september 2009

Av Ebba Eriksson - 21 september 2009 23:00

Jag tänkte skriva lite om Lindy-kvällen.

Jag hade hittat på internet en hemsida om danskvällar som anordnas varje torsdag här i Fort Lauderdale där man dansar Lindy hop. Danskvällarna är från 21 till 00 och klockan 20 är det en gratis lektion som man kan gå på. Jag och Johanna tyckte att detta var ett ypperligt tillfälle att få dansa av oss lite samt träffa lite folk.

Jack skjutsade oss och vi var där en kvart innan det skulle börja. Det var bara vi och en kille där. Vi började småprata med honom om dans, Sverige och annat- han var trevlig. Några minuter senare kom en av dansledarna och låste upp. Vi fick komma in i en stor danslokal med härligt parkettgolv och stora spegelväggar. Vi hjälpte till att ställa i ordning stolar och små bord kring dansgolvet. Allt eftersom droppade det in mer folk och när klockan var åtta så var vi runt 15 personer i lokalen. Lektionen gick bra, vi kände igen de flesta av stegen. Varje gång vi bytte fram i ringen hälsade man och småpratade med sin nya danskavaljer. Alla var verkligen supertrevliga. Det var så roligt att kunna säga att man var från Sverige för det var många av dem som hade varit där ett flertal gånger och dansat Lindy i Herräng.

När klockan blev nio hade lokalen fyllts till det dubbla med folk och själva dansen skulle börja. Jag och Johanna fick inte sitta många minuter innan vi blev uppbjudna  på vår första dans och på varje dans efter den.  Det var verkligen en toppenkväll och det var så skönt att få dansa loss lite igen. Det var väl kanske inte som en daskväll till Zlips eller Blender, men nästan. Lindy känns nästan som bugg ibland. Det är ju egentligen samma princip fast olika danssteg.

När vi satte oss i bilen trodde Jack att vi var fulla. Han förstår nog inte hur glad man blir av att få dansa.  Hela vägen hem satt vi och fnittrade och berättade om vår trevliga kväll, så sen när vi skulle sova kom Annika in och sade att hon blivit inskickad av Jack för att titta till oss, han var bombsäker på att vi var onyktra. Vi sa bara at vi var höga av dansglädje.

Ovido - Quiz & Flashcards