Ebbas dagbok

Alla inlägg under november 2009

Av Ebba Eriksson - 23 november 2009 12:30

  Lussebullefabriken! Ebba, Christine, Kathy, Melanie och Denali. Alla trängdes vi inne i köket och bakade lussebullar till svenska julmusik. Kan ni fatta hur härligt det kändes att stå där och rulla lussekatter till "Nu tändas tusen juleljus" och "Staffan var en stalledräng"? Det kändes konstigt, men underbart. 

  Medan kvinnorna var inne i lussefabriken satt gubbarna barnvakt åt flickorna som var lite överallt. Kevin, Annali, Denali, Linnea och John.

 

Melanie, Kathy och Denali knådar ihop sina gula saffrans degar.

  Jag och Christine bankar och knådar. Vi fick till riktigt fina degar.

       Linnea penslar bullarna med smör och trycker ner russin i dem.

 

Denali tittar lite skeptiskt på sin degklump. Hon var riktigt duktig på att rulla degen, fast hon ville inte riktigt göra lussebullar på det traditionella sättet, hon ville att de skulle se ut som små klumpar eller grodor istället.

 

Underbara Kathy! Hon är alltid så glad och hon är verkligen genomsnäll, från topp till tå. Hon är en sån där fantastisk mormor som alla mormödrar ska vara, lika som min mormor är.

 

Söta Melanie står och steker pancakes till frukosten. Hon är nog den mest kreativa människa jag känner. Hon lagar alla möjliga roliga maträtter och hon bakar gudomligt, dessutom kan hon sticka de mest fantastiska kläderna, sy lapptäcken kläder o.dy , göra läderböcker och en massa annat. Så vill jag också vara!

 

Fantastiska Christine. Så klok och rolig hon är. Det går inte att ha en tråkig stund tillsammans med henne. Omtänksam och generös är två andra stora egenskaper som hon har. Jag hoppas att talesättet "Man blir som man umgås" verkligen stämmer för mig.

 

Jästa och ska nu in i ugnen. Ganska fina va?

  Många bullar blev det, och detta är bara hälften..

 

Resultatet! Visst ser de smarriga ut? Jag kan lova att de var underbart goda!

  På kvällen tittade jag, Melanie och Christine på film, fikade på några nybakta lussebullar, åt saffranglass och drack te. Det var mys på hög nivå!

Av Ebba Eriksson - 23 november 2009 09:45

Vi åkte till Melanie klocka 10 i morse och nu är jag hemma - kvart i ett på natten. Det har varit en hel lång dag med lussebak! :)

Vi var ett stort gäng: Christine, Kevin, Linnea, Annali, Melanie, Denali, Kathy, John och jag. Vi började med att göra i ordning en stor frukost med underbart goda panncakes. Det var supersmarrigt! Därefter startade lussebaket. Vi gjorde 4-dubbel sats, så det var mycket att göra. Vi hade vår egna lilla lussebulle-fabrik inne i köket - varje kvinna hade sin egen deg ;)

Medan degen jäste åt vi lunch, löste soduko och spelade skpip-bo. När vi bakat ut alla bullarna var det dags för dem att jäsa igen, så under den tiden var det middagsdags. haha, jag fattar egentligen inte vart tiden tog vägen. Sen skulle alla 7 plåtar in i ugnen i omgångar, 12 minuter var, så det tog ju också sin tid. Till slut var det läggdags för flickorna så Kevin tog med sig Linnea hem och Melanie nattade Denali. Kathy och John åkte hem tidigare. Jag, Christine och Annali stannade kvar hos Melanie. Vi satt uppe och tittade på "Little miss sunshine", åt saffranglass och lussebullar och drack te. Någonstans mitt i filmen gick Christine upp för att natta Annali men hon kom aldrig ner igen, hon somnade som en stock. Så Melanie skjutsade hem mig och Christine och Annali ligger troligen fortfarande kvar, sovandes i Melanies säng. X) haha

-

Jag har underbara bilder som jag kommer lägga upp imorgon!


Av Ebba Eriksson - 22 november 2009 02:15

Nu är det dags att sova tror jag.

Eftersom det inte blev något lussebak förra helgen så ska vi göra det imorgon istället. Så vi ska alla träffas hemma hos Melanie imorgon för att baka lussebullar! Det blir mys med stort M!

Av Ebba Eriksson - 21 november 2009 23:45

Ikväll var jag alltså på bio och såg ”New moon”. Vilken bra film! Jag brukar alltid tycka att böcker är bättre än de filmer som görs av dem, men här var det inte så. Filmen hade precis samma känsla som man får av boken. Den var så spännande och romantisk. En välgjord film som fångat alla viktiga delar och detaljer från boken.  Synd bara att den magiska stämningen distraherades utav två något irriterande tjejer som jag hade som grannar i biosalongen. De satt och kommenterade varenda del av filmen – speciellt i de mest dramatiska och romantiska stunder. De satt och skrattade när det var som mest sorgligt och busvisslade under kysscenerna. Hur kan man göra nått sånt? Och jag (svensk som jag är) satt och irriterade mig på dem utan att säga till dem att hålla tyst-  jag får väl skylla mig lite själv.  

**

Summa-Summarum:  New Moon är en toppenfilm, men välj dina grannar i biosalongen väl.

 

Av Ebba Eriksson - 21 november 2009 21:00

Den här dagen har jag inte gjort speciellt mycket vettigt. Jag sov länge eftersom det är lördag :) Efter det var jag ute och sprang en timme. Sedan har jag lekt med Linnea. Idag handlade alla lekar om att bygga koja. På eftermiddagen åkte hela vi alla för att göra lite ärenden och handla lite. Nu är middagen avklarad och jag ska strax åka iväg på bio - Jag ska se New Moon (som alla andra).

Av Ebba Eriksson - 21 november 2009 08:05

Idag skulle jag ha kommit hem-  det känns konstigt.

-

Det känns bra att jag blir kvar här lite längre, jag känner mig inte riktigt klar här ännu. Det finns så mycket kvar för mig att se och göra innan jag åker hem.

-

Fast min längtan hem är stor så vet jag att hemma alltid kommer finnas där för mig när än jag väljer att komma hem, medan detta är ett ”Once in a lifetime”.

   

Av Ebba Eriksson - 21 november 2009 01:15

4-1 till mig ikväll. O'boy vad mycket tur man kan ha! Cool

Av Ebba Eriksson - 20 november 2009 23:30

Ett tecken på att jag får för lite sömn brukar vara att jag blöder näsblod - idag blödde jag två gånger.

Presentation


Den här bloggen bjuder på ett fartfyllt studentliv kryddat med entreprenörskap och givande utmaningar.

Gästboken

Senaste inläggen

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Följ min blogg!

bloglovin

Besöksstatistik

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

4 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards