Ebbas dagbok

Alla inlägg under januari 2013

Av Ebba Eriksson - 23 januari 2013 15:47

Alla dessa val. Alla dessa val inför framtiden. Framtiden. Den ger mig ångest. 


Jag har haft ett stort framtidsval hängande över mig ett tag nu. Ska jag åka, ska jag inte åka? Fördelar och nackdelar har vägts mot varandra. Jag har tänkt, känt. Känt i magen. Vad säger den egentligen? Känt så mycket att jag inte vet vad som är den riktiga känslan längre. Vad vill jag? Vad vill jag egentligen?! 


Jag har alltid lidit av beslutsångest. Om små saker och om stora. Varför ska det vara så svårt att veta vad jag vill? Det är ju dessutom bara jag som vet. Det är bara jag som har facit!

Den här gången handlar det om en utbytestermin i Mexico som jag har chansen att åka på. Tänk så sjukt häftigt, lärorikt och utvecklande det skulle vara! Det som inte känns bra är att min utbildning blir lidande. Det enda jag skulle läsa i Mexico är spanska och jag skulle behöva ta igen kurser efter min utbildnings slut. Är det värt det? Ja och Nej. 

..... Jag tackade nej till erbjudandet. Är jag en idiot? Alla runt omkring mej har sagt att självklart ska du åka! Det är värt det! Du kommer ångra dej annars! Jag känner mig stark som kunde tacka nej. Jag vet att det inte handlar om att jag inte vågar åka. För det gör jag! Det handlar om den där lilla känslan i magen som  säger att det inte är helt rätt. Just nu är det inte helt rätt.

Om jag någon gång går och grämer mig över varför jag inte åkte till Mexico när jag hade chansen ska jag tänka att jag tog ett beslut som kändes rätt precis här och nu med dessa förutsättningar. Därför är det rätt beslut just nu. Chansen att plugga utomlands finns kvar. Mexico finns kvar, och jag kommer definitivt att lära mig prata spanska någon gång i mitt liv! Dessutom känner jag att jag utvecklas så mycket som person bara av att vara där jag är i livet just nu. Och det är jätteviktigt för mig! 

Av Ebba Eriksson - 22 januari 2013 22:17

Idag har jag varit på mitt sista besök hos hudläkaren. Hon sa att jag nu kan tillskrivas helt frisk från min acne och det känns så skönt. Hon sa att hon sällan såg någon med så bra resultat som på mig, så kuren fungerade verkligen. Sen jag var 13 år har jag haft ansiktet fullt med röda och gula pluppar. Ibland mer och ibland mindre. Inte kul! Nu har jag äntligen en strålande hy, med endast några få ärr, vilka kommer försvinna inom några månader sa läkaren till mig idag. Jag har fått ett helt annat självförtroende och kan nu möta nya människor på ett helt annat sätt när jag inte längre behöver tänka på finnarna jag har på kinderna och uppe i pannan. Nu kan jag känna mig fin!  

.....

 På bilden: Jag för nio månader sedan på resa i Colombia. Då hade jag ännu inte börjat äta acnetabletterna Roaccutan. 

     

Bilden nedan: Jag idag! Strålande hy och ett strålande självförtroende! 

 


Av Ebba Eriksson - 21 januari 2013 21:13

Så här ser min kommande vecka ut redan nu. Och då är inte träningen utsatt på schemat. Aningen hektisk men ack så spännande!

Vi ska delta i en idétävling på lördag och det är utmärkt på bilden ovan med rosa. Ska bli så spännande och ni kommer få höra allt under veckan:)

Vi börjar en ny kurs. Nationalekonomi. (Blå är föreläsningar) Det är sjukt intressant! Utbud, efterfrågan, val, konkurrens, prissättning. Det här ska vi hålla på med hela våren så jag tänker att jag måste tycka det är roligt och det är lika bra att köra på hårt från början så msn får en bra grund.

Jobbet på Hotell Pilen fortsätter. Är grymt glad och tacksam att jag har ett så lättsamt och passande extrajobb.

Jag ska börja på mitt andra (eller tredje eller fjärde beroende på hur jag definierar jobb) Jobb, Umenova. Det ska bli spännande! Första dagen är på torsdag!

Fullt ös, medvetslös! Jag trivs!

Av Ebba Eriksson - 20 januari 2013 20:21

Ser ni hunden?

Av Ebba Eriksson - 20 januari 2013 20:17

Gårdagskvällen spenderades hos Jill i goda vänners sällskap. Frida, Martina, Julia och Andreas. Vi käkade tacos och skvallrade natten lång. Mycket mys, mycket skratt, mycket prat.
...
Idag började jag och Chefen med en promenad i det vackra vädret. Sen har det varit väldigt lugnt. Lagade spagetti med köttfärssås och fick finbesök till lunch. Bea!!
....
Nu är jag tillbaka hos Jill och bara hänger. Blev just av med chefen, så det känns lite tomt. Hoppas jag snart får vara hundvakt igen! :))

Av Ebba Eriksson - 19 januari 2013 11:34

Sjukt rolig kväll igår! Många glada människor som firade den sanna lättnaden. Lättnaden av en skriven tenta. Godkänd eller inte. Lättnaden finns där ändå. Och då ska det festas!
...
Idag sitter jag hundvakt! #ärsåglad! Jag ska få ha chefen hos mig ända till imorgon! Så mycket mys! Nu ska vi ta en promenad ner på stan och så ska vi hälsa på bästaste Bea! Skön lördag!

Av Ebba Eriksson - 19 januari 2013 00:34

Festskor och täckbyxor???!
JA, för det här är Norrland!!'

Av Ebba Eriksson - 18 januari 2013 14:27

Denna känsla. Denna fantastiska känsla. Denna lättnadens känsla. Fredagskänslan!
...
Jag brukar vara helt utmattad på fredagarna. Så även idag. Alla spänningar från veckan släpper. Efter en slutpresentation av kursen är jag hemma, i sängen, ser sex and the city och äter lunch. Lite siesta innan kvällens äventyr, som blir partay!

Presentation


Den här bloggen bjuder på ett fartfyllt studentliv kryddat med entreprenörskap och givande utmaningar.

Gästboken

Senaste inläggen

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Följ min blogg!

bloglovin

Besöksstatistik

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

4 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards