Ebbas dagbok

Alla inlägg under januari 2013

Av Ebba Eriksson - 17 januari 2013 22:01

Väckte kroppen imorse med en timme i gymmet tillsammans med Julia. Mer träning i gymmet kommer det bli. Det är ju bra träning och skön variation till alla pass jag går på!
...
Efter att ha avnjutit en god frukost där jag provade att ha jordnötssmör i havregrynsgröten (vilket är ett gott tips och ger extra proteininnehåll), var det hårdkörning med hemtentan. Med hårdkörning menar jag HÅRDKÖRNING! Fokus, koncentration och snabba fingrar som klapprar på tangentbordet. Facebookförbud och avstängt telefon. Mwohaha nu skahemtentan få vad den tål!
...
Både lunch och middag åts på skolan och vid 21 hade jag skrivit mer än jag gjort under de senaste fyra dagarna -tillsammans. Det lossnade idag. Jag hittade en struktur och hade en massa inspiration! Skönt!
...
Kom hem helt slut i huvudet. Trött. Utmattad. Less. Och som en skänk från ovan möts jag i dörren av Miriam som undrar om vi ska se film och dricka te. JA! DET SKA VI!

Av Ebba Eriksson - 16 januari 2013 22:48

Ibland är korrelivet det bästa livet! Som ikväll när vi tillagade en middag tillsammans. (Dessvärre var dagens anledning att vår kära vän Stephen åker tillbaka till Nederländerna imorgon). Vår thailändare Tom stod för menyn. Jag bor med så många mysiga människor!!
Så otroligt gott det var med riktig thaimat! Perfekt avslutning på en hektisk dag som började 4.50 när klockan ringde och jobb på hotellet kallade. Har inte haft en lugn stund sen dess, så nu närmare elva på kvällen ska jag ringa ett samtal som jag lovade att göra då jag fick en stund över.

Av Ebba Eriksson - 16 januari 2013 13:30

Hej Hemtenta,
Hur är läget? Jag hoppas allt är bra och att du är glad och positiv idag.
Jag måste erkänna att jag tycker vi har haft lite svårt att samarbeta på sista tiden. Det känns som om du undviker mej. Det känns inte bra. Ska vi försöka anstränga oss lite nu? Vi behöver ju bara ha med varandra att göra i några dagar till, sen kan vi skiljas åt.
Tack för din medgörlighet!
Med Vänliga Hälsningar
Ebba Eriksson
...
Svar från Hemtenta:
Nu kör vi så det ryker! :)

Av Ebba Eriksson - 15 januari 2013 21:56

Som jag skrev igår så gäller det att hålla igång så att man kan få ett slut på tråk-januari (och för att hitta bortförklaringar till att göra hemtenta...). Igår var det Spa och ikväll var det klätterkurs!
...
Jag var lite rädd i början. Eller lite och lite. Man skulle kunna definiera min rädsla som dödsångest. Inte så mycket för egen del (dör jag så dör jag på topp!), men mest vad som skulle hända om jag tappade ner Julia, my partner in crime. Men allt gick bra och vi fick mycket pedagogiskt lära oss allt om att säkra och knyta åttaknutar.
...
Min dödsångest byttes snabbt ut till adrenalinkickar. Så kul och så spännande! Klättring är beroendeframkallande och jag längtar redan till nästa kurstillfälle!

Av Ebba Eriksson - 15 januari 2013 20:42

Så lugnt. Fridfullt. Harmoniskt. Mjukgörande.
Vi mådde så bra igår. Jag och Bea. Vi var som i en annan dimension. Utan tid. Som i en annan värld eller på en annan del av jorden. I Miami. På Mauritius. På Bali.
Faktum är att vi med hjälp av ettans buss kunde ta oss till alla de tre sistnämnda ställena. I ett av rummen på iksu spa stod solstolar uppställda och sedan fick man välja vilken destination man ville åka till och så satte sollampor igång. Ljusterapi! Jag och Bea åkte såklart jorden runt! Valuta för pengarna var vårt motto! Vi deltog också i vattengympa, provade alla bastusar, pooler och varma källor! Så om inte vi blev harmoniserade och balanserade så vore det ju konstigt!

Av Ebba Eriksson - 14 januari 2013 10:04

Januari är ingen spännande månad. Ingen händelserik, rolig eller uppiggande månad. Januari är mest bara pank, långdragen,ångestladdad, mörk och kall. DÄRFÖR ska jag ladda denna månad med spännanwe händelser, roligheter och energigivande aktiviteter! Denna januari ska bli den bästa hittills!
...
Så denna måndag mitt i kallaste januari ska jag och Bea på spa! Vi ska spendera en heldag på Iksu spa för att pigga upp oss och samla kraft inför kommande vecka. Ska bli så skönt!

Av Ebba Eriksson - 13 januari 2013 19:35

Bakissöndag. Kan vara hur skönt som helst. Bara götta sig med godis och snask och inte göra något. Jag och Bea bakade pizza med mozzarella, spenat, tomat, pesto och jordnötter. Mums! Sen har vi legat och tittat på sex and the city. Mys! Skön bakissöndag!
...
Men jag kan inte låta bli att få lite dåligt samvete. Min träningsvecka var ju så bra! Har jag tillintetgjort den nu? Nej! Man måste få falla ner i fallgroparna ibland. Sedan resa sig och ha ännu mer motivation. Denna dag glöms allt vad träning och hälsosam mat bort bara för att disciplinen ska komma tillbaka imorgon. Så bra! Då gör vi en kladdkaka på det här! En kladdkaka med hackad choklad och jordnötter. Blir bra till korrefikat!

Av Ebba Eriksson - 13 januari 2013 19:28

Igår var det fest hos min kompis Robin. En stor blandning på folk och temat var R. Folk kom i randigt, rutigt, rött och rosa. Orginella Bea kom ned retrostil. Vi färgade vitt vin rött. Drack rom och lyssnade på artister som började på R. Blev en Rolig fest! Som slutade kl 4 med efterfest i vår fina korre!

Presentation


Den här bloggen bjuder på ett fartfyllt studentliv kryddat med entreprenörskap och givande utmaningar.

Gästboken

Senaste inläggen

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Följ min blogg!

bloglovin

Besöksstatistik

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

4 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards