Ebbas dagbok

Alla inlägg under april 2013

Av Ebba Eriksson - 14 april 2013 18:46

Oh så skönt att höra! Precis vad man behöver mitt i en svettig löparrunda runt Nydalasjön. :)

Av Ebba Eriksson - 13 april 2013 13:54

Var ett minst sagt lugnt arbetspass jag klarade av under morgonen. Var klar redan 10.30 Morgonpasset i P3 gjorde min morgon. Åh så härliga dom är! 

Väl hemma igen gick jag faktistk och la mig igen. Slumrade och när jag vaknade var det som om det var en ny dag. Helt perfekt! Har ägnat en timme åt kvalitétstid med mig själv. Dusch, hårinpackning, ansiktsmask, musik och lunch. Nu är jag tillbaka på banan igen! Ska ta tag i allvaret, i pluggallvaret!

Av Ebba Eriksson - 12 april 2013 22:28

När jag vaknade i morse fick jag panik! Känslan av att det är ljust ute och solen tjuvkikar in är inte vad jag brukar mötas av 4.50 när klockan ringer. Den känslan sa att "Ebba nu har du sovit över!". Men så var det ju inte! Det börjar bli ljust ute. Riktigt ljust. Så det var med ett leende som jag cyklade till jobbet i morse genom ett nyvaket Umeå.


Från det ena jobbet till det andra. Från frukostvärdinna till Uminovas kommunikatör. Jobbade tillsammans med sprudlande Annette ( kika in hennes blogg genom att klicka på hennes länk längst ner till höger! Varmt rekommendera att ni följer denna drivna och härliga tjej!) på ett event som kallas "Räkmackan" som kommunen anordnar för att locka studenter till att stanna i Umeå. Det var riktigt kul och träffade nya samt välbekanta ansikten.


En eftermiddag med plugg (ja, det har inte prioriterats denna vecka så det blir till att ägna några timmar till detta denna helg eftersom duggan hägrar på tisdag) och så en kväll med vänner och sushi. Bra avslut på veckan.


Nu är jag dödligt trött. Måste börja hitta tillbaka till min rytm igen. Imorgon blir det lite hotell-jobb igen. Så det är bara att bita i. På söndag då ska jag sova!


Bilderna är tagna imorse. Strax innan sex då jag anlände till jobbet och fascinerades över ljuset!


Av Ebba Eriksson - 11 april 2013 22:09

Ibland behövs inga böcker i personlig utveckling. Behövs inga kurser i stärka sin självkänsla. Behövs inga filmer som gör oss att må bra, inga steg-för-steg program i att lyssna på sin inre röst eller föreläsningar om positivt tänkande. Ibland är den enda som behövs ett telefonsamtal med en god vän. <3

Av Ebba Eriksson - 11 april 2013 20:31


En heldag med entreprenörskap. Hela Rex-festvåning fylld med drivna människor och en dag med föreläsningar, workshops, nätverkande, god mat och inspiration. Jag fick möjlighet att pitcha i två omgångar i Uminovas workshop. Det var mycket lärorikt och givande. Jag fick otroligt mycket bra, kritisk och tänkvärd feedback och det har lett mig till att få en hel del nya spännande kontakter. 


Dessutom bär jag med mig från denna dag en föreläsning av Teo Härlén om kreativitet. Han pratade om hur vi kan utvecklas i kreativitet, olika typer av kreativitet  och gav sådan inspirtion att det började klia i mina fingrar och jag ville kasta mig ut och se världen med mina nya ögon. Kreativitet är så frigöranade och spännande!


 

Av Ebba Eriksson - 10 april 2013 22:13

Alldeles upprymd är jag nu! Full av energi, inspiration och kreativitet! Blir alltid så här sprudlande efter att ha umgåts med likasinnade människor som andas entreprenörskap. Detta har jag ikväll fått göra i dubbel bemärkelse!


På eftermiddagen var det mingel på Uminova med juniora entreprenörer och seniora entreprenörer. Vi minglade, åt tillsammans och sen så fick vi lyssna på två pitcher samt ge feed-back på dessa efter en viss modell. Det var mycket lärorikt och spännande. 


I samma sekund som mingelkvällen på Uminova slutade började en kväll om socialt entreprenörskap på Rex nere i stan. Jag och Annette kastade oss på cyklarna och trampade i rasande fart. Där var nästa spännande event denna dag. Det var Ashoka och Reach for Change som anordnade en föreläsning/workshop/nätverksträff som handlade om hur man genom entreprenörskap ska åstakomma något positivt för samhället. Johan Wendt var där och pratade om hur han startade Mattecentrum och Ida Östensson pratade om hennes arbete för jämnställdhet på frittiden och i idiella föreningar genom hennes Crossing boarders. Sjukt inspirerande! Skulle kunna skriva hur mycket som helst om dessa båda människor men jag lämnar det nu, för den här gången. Måste försöka lugna ner mig och krypa ner i sängen. Om mindre än 12 timmar ska jag vara tillbaka på Rex. Imorgon är det en HELDAG med entreprenörskap. Almi ordnar en dag som heter Fullträff med föreläsningar, work-shops, utställare, mingel, mat och nätverkande. Helt fantastiskt kul ska det bli! Jag ska vara en del i Uminovas workshop där de har pitchträning. 


Socialt entreprenörskap är verkligen något spännande och som jag hoppas kunna ägna mer tid åt. Det var en härlig känsla inne i rummet där föreläsningen var. Jag kunde nästan ta på drivkraften och kreativiteten hos alla som var där. Det är en speciell typ av människor som går på dessa event. Många av dem har jag lärt känna just för att vi dras till den här typen av ämnen. Det är spännande tycker jag. Dessa personer ger mig energi och inspiration. Hoppas på en lika givande dag imorgon! 

Av Ebba Eriksson - 9 april 2013 19:59

Inskickad! Så skönt. Äntligen.

Det blev en svettig timme innan deadline. Allt möjligt krångel dök upp och vi korrekturläste i en rasande fart. I bokstavligt talat sista minuten lämnade vi in den till Venture Cup.

Nu behöver vi inte tänka på den här affärsplanen på ett tag. Det har varit roligt att skriva men i ärlighetens namn är jag lättad att nu kunna lägga fokus på annat för ett tag.

Luften gick ur mig ikväll. Har ingen energi. Trött. Slut. Inte så konstigt kanske. Ska krypa ner i sängen nu.

Av Ebba Eriksson - 8 april 2013 23:51

Ghaaaa!! Ahhhh!! Affärsplaner är inget att skriva ihop på en grisblink. Idag har vi suttit från klockan 12 och skrivit. Och skrivit. Skrivit. Det här med att sätta ihop en budget ska vi inte ens tala om. Det om något ger en gråa hår!


Blev både lunch och middag på skolan. Gick hem vid 21. Vilade en timme och sen på´t igen! Nu är jag redigt trött. Intäkter, kostnader, likviditeter och nyckelpartners - allt i en enda röra i mitt huvud. Men det blir nog bra det här. Vårt bidrag till Venture Cup. Som ska vara inne om 13 timmar (ja, än hinner man ju fixa lite mera!) 


Det är så lätt att vara självkritisk. Att tycka att det man gör är dåligt. Men om jag tar ett steg tillbaka så ser jag ju att det här kan nog bli bra ändå. Blir i alla fall det bästa som jag, Ida och Elin kan åstakomma just nu. På den här tiden. Med de här förutsättningarna. Det blir nog bra ändå. 

Ovido - Quiz & Flashcards