Ebbas dagbok

Alla inlägg under oktober 2009

Av Ebba Eriksson - 7 oktober 2009 10:30

Har stekt köttbullar som en tok! Dom blev supergoda!:)


Nu ska jag med Pilla till Ikea och handla svensk mat och sen ska vi till mitt favvo shoppingcenter: Sawgrass!


See U!

Av Ebba Eriksson - 6 oktober 2009 23:00

   
















USA är ett ganska märkligt land tycker jag.  Det är störst i världen när det gäller både snabbmat och bantningskurer. Det är ganska fascinerande att se på TV-reklamen där varannan är reklam för friterad kyckling och nästa för ett piller du kan käka istället för middag.  Jag antar att det är tack vare all skräpmat som bantningsföretagen kan sälja sina dietprodukter. Jag tycker det är hemskt att folk kan leva så onyttigt. Det är varken hälsosamt att trycka i sig friterade pommes eller att äta dietmat. Varför är det så svårt att bara äta nyttig mat?

-

Jag tror att i det här landet är det reklamen som styr stor del av folkets tankegångar. Ett bra exempel på detta är en reklam för Nutella (en chokladkräm man kan bre på smörgåsen). Där är det en mycket välvårdad mamma som ska göra i ordning frukost åt sina lika välvårdade barn. Hon vill att sina barn ska äta nyttigt så därför brer hon chokladkrämen på nyttigt bröd eftersom att Nutellan innehåller bara naturliga produkter som hasselnötter, kakao och mjölk. Allt ser så hälsosamt och gott ut men att Nutella består till 75 % av jordnötsolja och socker det nämner de inte.  Då är det klart att många tror att Nutella är hälsosamt och proppar i sina ungar det.  Likadant är det med alla dessa olika flingor som finns i detta land, allt det nyttiga framställs men inte sockermängden.

-

Likadant är det med bantningskurerna. I reklamerna är det snygga hälsosamma människor som påstår att de gått ner i vikt av att äta speciella kakor och glassar. (Säkert?!  Dra den om rödluvan också). Folk går på det här och köper dieterna eftersom de vill bli lika snygga som de i reklamerna. Att de sedan inte går ner i vikt eller lyckas se ut om de i reklamen stör dem inte nämnvärt, de testar bara en ny bantningskur..

-

Jag var kritiskt till reklam redan innan jag kom till det stora landet, men nu har jag verkligen blivit extrem och tror inte på ett dyft av vad de säger.  Jag tror det är viktigare att leta riktig fakta om saker och ting och att sedan använda sitt sunda förnuft. Det är så lätt att luras av reklamen, man vill ju vara snygg, hälsosam och lycklig. Men detta lär vi nog inte uppnå av att köpa ett paket flingor, testa en ny bantningskur eller ha det senaste i teknikväg.  Jag tror man ska fråga sig själv vad man mår bra av, lära sig vad som är nyttigt att äta för kroppen och ta hand om sig själv och varandra. Då kommer vi alla att må bra!


   

Av Ebba Eriksson - 6 oktober 2009 22:30

I  Ebbas spellista:

Cool

1. Jason Mraz- If it kills me

2. Talyor Swift- You belong with me

3. Lady Gaga-Paparazzi               

4. A-teens -Halvway around the world (bara för att texten stämmer så bra in på mig och Johanna)

5. Colbie Cailat- Falli´n for you

6. Miss li & Lars Winerbäck – Om du lämnade mig nu

*

 

Av Ebba Eriksson - 6 oktober 2009 21:30

Idag har det varit en riktigt skön dag! Den började som alla andra dagar klockan 6.15 och med att göra vår supergoda frukost.  Eftersom jag hade städat och grejat så mycket igår så fanns det bara lite tvättning av kläder kvar att göra idag så jag gjorde det och gick sedan för att köra hårt på gymmet. Och det gjorde jag verkligen, jag körde hårdare än någonsin och var helt genomsvettig efteråt. Det är då man kan känna sig riktigt stolt! Jag är ganska bra på att lura mig själv när jag tränar, jag säger åt mig själv att springa 15 minuter. När de minuterna har gått så säger jag: -”Jag klarar att köra till 20 också!”. Därefter: -” Kom igen, ta 25!”

Och sen:  - ”Har jag klarat 25 klarar jag 30.” Sen: -” Bara 2 minuter till!”. Det är ganska effektivt!

-

Efter mitt hårda träningspass åt jag och Pilla lunch och sen gick jag ut och lade mig på stranden bättra på brännan.  Det var underbart! Inte ett moln på himlen och stekhett. Det är nästan synd att det är så varmt i havet, det hade varit skönt om det svalkade lite åtminstone. ;) Det var så skönt att ligga där och lyssna på musik, läsa och spana på folk. Det är sjukt vackert här: Vattnet går från ljusblått till turkost och vidare till mörkblått och idag var det knappt några vågor. Det var inte så värst mycket folk på stranden, jag antar att turistsäsongen inte tagit fart på allvar än.

 -

På eftermiddagen har jag lekt med Junior. Vi har spelat bowling, gjort läxor, lekt med bilar och tittat på Tom & Jerry.  Junior är så söt att man smäller av. Han kan komma med de mest förvånansvärda kommentarerna och det är svårt att hålla sig för skratt när han börjar snacka på.

 

Det är så vacker här!

 

Idag var en riktig mysdag!  

 

Av Ebba Eriksson - 5 oktober 2009 22:30

Oj hur det ser ut i mitt rum! Hur kunde det bli så här stökigt? Jag fattar ingenting, jag har ju hållt det så prydligt och fint hela tiden och nu ser det ut som ett mindre bombnedslag. Detta får det bli ändrinng på, men det kan vänta tills imorgon.

Av Ebba Eriksson - 5 oktober 2009 22:15


Vi har haft myrinvasion i köket i helgen så idag har jag ägnat timmar till att torka skåp, lådor, golv och försökt utrota alla små svarta sexfotade varelser som jag stött på.  Ursh vilka äckliga kryp! Till en början torterad jag dem med fönsterputs fast sen köpte Pilla riktigt myrmörarmedel så då började utrotningen på riktigt. Hjälp vilken hemsk mördare jag är! Myrorna kan ju faktiskt inte rå för att de föddes till så små äckliga varelser eller att de är hungriga och vill åt maten som vi har i skåpen. Men jag kan inte heller rå för att jag inte tycker om att ha myror i brödpåsen, i glasen eller myllrande omkring på golvet. Så det jämnar väl ut sig, eller?

Av Ebba Eriksson - 5 oktober 2009 22:00


Här i USA kan man göra nästan allt i drive-thru, t.ex äta hamburgare, pizza, pannkakor och all annan mat man kan tänka sig vara sugen på, ta en fika (på t.ex Starbucks), gå på bio, ta ut pengar, köpa mediciner på apoteket, få bilen vaxad. Jag tycker det är ganska otroligt att man kan tillbringa så mycket tid inne i sin bil helt utan problem. Det är dessutom ganska sorgligt, tänk vad mycket annat man skulle kunna göra under den tiden - Lära sig att källsortera till exempel.

Av Ebba Eriksson - 5 oktober 2009 21:30

I Sverige är det 6 Oktober, här är det 5 Oktober, jag vet inte vad det är för datum i Dubai men grattis på födelsedagen Katrin! Jag hoppas ni har det toppen på semestern! Cool

Presentation


Den här bloggen bjuder på ett fartfyllt studentliv kryddat med entreprenörskap och givande utmaningar.

Gästboken

Senaste inläggen

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Följ min blogg!

bloglovin

Besöksstatistik

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

4 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards