Ebbas dagbok

Alla inlägg under februari 2010

Av Ebba Eriksson - 16 februari 2010 15:17

Tillbaka från tandläkaren. Inte ett hål men 550 kr fattigare.


Det är ju som att bli råndad! Det här var första gången som jag var tvungen att betala. Jag känner mig ganska arg eftersom jag egentligen hade den här tiden i juli förra året, men den blev uppskjuten till i september p.g.a att tandläkarna hade semester. Eftersom jag inte har varit hemma sedan i augusti har jag inte kunnat gå på några tandläkarbesök förän nu. Taskigt värre!


Aja, det blir till att betala sin halva tusenlapp och visa upp ett stort brett leende med mina fina tänder.

Av Ebba Eriksson - 16 februari 2010 12:00

Nu har jag gått omkring och borstat tänderna i 20 minuter och använt tandtråden 3 gånger. Jag gör alltid så här innan jag ska till tandläkaren och idag är det en sådan dag. Jag tycker att det kliar och kittlar i varje tand och jag tycker att jag ser hål här och där. Är det bara jag som känner så?


Jag ser framför mig hur tandläkaren står där och granskar röntkenbilderna med ett bekymrat uttryck: "Hm, Ebba, det här såg ju inte så bra ut. 17 hål. Jag tror vi får dra ut varenda tand och ge dig löständer".


Nu måste jag skynda mig och jag hoppas att mina fördommar inte kommer besannas.

Av Ebba Eriksson - 16 februari 2010 11:07

Jag började dagen med ett härligt pass på gymmet. Blev lite uppvärmning på cykel, en halvtimmes styrketräning och 2 minuter på löpbandet. Härlig start på morgonen!


Det är ganska roligt att gå på gymmet tidigt på morgonen. Det är jag och pansionärerna. Medan man sitter där och pressar armar och ben får man höra de mest intressanta samtalen om brutna lårbenshalsar, bråkiga barnbarn och meningen med livet. Man får mycket att fundera över efter ett sådant pass.

Av Ebba Eriksson - 15 februari 2010 21:23

I morgon blir det en riktig fixardag. Jag ska ta tag i saker och få dem gjorda. Ska börja med att göra upp en lista och sedan bena av den. Jag gillar listor. Det känns lättare att få struktur på allt som ska göras och att verkligen hinna med dem.


Nu har jag anmält mig till Högskoleprovet den 10 april. Kan vara bra att få det gjort igen. Jag hoppas på en höjning från förra året. 

Av Ebba Eriksson - 15 februari 2010 21:18

Nu har jag pratat med min underbara amerikanska familj i en timme över Skype. Kändes väldigt kul. Bäst av allt är att jag kommer få träffa dem innan det här året tar slut. De kommer nämligen hit den 12:te december och stannar över jul och nyår. Hur kul är inte det?! 


  

'

Om 10 månader får jag se dem igen! :) 

Av Ebba Eriksson - 15 februari 2010 19:45

Idag vaknade jag och mådde ap-illa! Jag tänker inte dela med mig av några detaljer här, men jag kan säga att gårdagens middag tog fel väg ut. Ingen trevlig upplevelse. Jag vaknade och ville mest bara dö.


Några timmar till med sömn gjorde att jag kände mig lite bättre, men fortfarande inte tillräkligt stark för att göra något annat än att ligga i sängen. Jag tog fram lite gamla filmer från danstävlingar och tittade igenom dem. Det kändes nostalgiskt och roligt. Jag insåg hur mycket jag längtar tillbaka till dansen.


Efter några koppar te bestämde jag mig för att förflytta mig till badkaret. Tappade upp ett varmt bad med mycket skum, tände ljus och rökelser och knappade in den mysigaste spellistan på Spotify. Härligt kändes det.


Efter badet kände jag mig så gott som återställd igen. Kändes verkligen skönt. Det var en kosig dag det här.

Av Ebba Eriksson - 14 februari 2010 17:45


 


Vi sov länge jag och Peter på söndagsmorgonen. Det var grymt skönt. Efter en mysig frukos hemma hos mamma hoppade P och jag på tåget mot Gävle. Vi gick omkring i lite affärer innan vi letade oss till en Grekisk restaurang som jag visste var bra. Grekiska restaurangen hade lagt ner men istället låg det där en annan fin och bra restaurang så vi gick in och högg in på en stora och goda buffén som de hade uppdukad. Det blev en riktigt mysig dejt.


Strax efter fem gick vi på bio. Vi såg ”Avatar”. En film som jag så länge har velat se men det har inte blivit av. Det var en bra film tycker jag. Den liknar inget jag sett tidigare. Spännande, gripande, och mycket bra gjord. Lite för mycket action för min del bara.


Sedan tog vi tåget hem och avslutade kvällen med att se ”Notting Hill”- min absoluta favoritfilm, nerbäddade i sängen. En riktigt härlig mysdag hade vi tillsamman. En perfekt Alla hjärtans dag. Det behövs inga nallar, choklad eller dyra presenter. Det finaste man kan ge varandra är tid tillsammans.


       



Av Ebba Eriksson - 12 februari 2010 23:45

 



Vilken kväll det blev i Uppsala! Mycket förfest, mycket bus, mycket dans, mycket folk. Ja, mycket av allt! Sjukt kul var det. Träffade många supertrevlig och glada människor som jag hoppas det kan bli mera pary tillsmmans med.


Kvällen började med förfest hemma i Johan och Johannas lilla etta. Det var en blandad skara med folk från olika delar av Sverige. Vi åt pannkakstårta (JAG hade stått och stekt pannakakor i 1,5 timme under dagen) och drack bål och Champange mm. Många skratt och nya bekantskaper blev det innan vi tog taxin ner till Downtown (älskar fortfarande det uttrycket).
Vi gick på Birger Jarl. Ett bra ställe med väldigt mycket folk och bra musik. Vi dansade och partade hela natten och var de sista att lämna stället. Sedan var det tänkt att vi skulle på efterfest på en av nationerna, men när vi väl kom dit var det inte så mycket till fest. Vi satt och pratade med några killar där i alla fall innan vi beställde taxi för att åka tillbaka hem.
Vid halv fem-tiden blev det mera pannkakstårta och lite riskakor innan sängen väntade - det var länge sen jag somnade så fort.



   

                                

Presentation


Den här bloggen bjuder på ett fartfyllt studentliv kryddat med entreprenörskap och givande utmaningar.

Gästboken

Senaste inläggen

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Följ min blogg!

bloglovin

Besöksstatistik

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

4 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards